Rozkłady jazdy
Re: Rozkłady jazdy
Wczoraj kabaret na Pabianickiej.
W popołudniowym szczycie ludzie zostawali na przystankach, bo ZDiT uznał, że takt 15 na autobusach mieszczących 130 osób wystarczy zamiast tramwaju co 10 minut mieszczącym 220-230 pasażerów. Ściągnęli rezerwę, żeby dogęściła takt xD
Rozkład też genialny, że rano do 7:30 takt 25 - 11 ma takt 15 od 6:00....
Naprawdę podziwiam, że ktoś myślał, że wystarczy przegub co 15 minut. To nawet jak Choćki były zamknięte, to od Rudzkiej 3 była prócz Z11 i Z41.
Nie muszę chyba pisać, jakie inwektywy szły (przynajmniej w tym kursie, którym jechała moja znajoma).
W popołudniowym szczycie ludzie zostawali na przystankach, bo ZDiT uznał, że takt 15 na autobusach mieszczących 130 osób wystarczy zamiast tramwaju co 10 minut mieszczącym 220-230 pasażerów. Ściągnęli rezerwę, żeby dogęściła takt xD
Rozkład też genialny, że rano do 7:30 takt 25 - 11 ma takt 15 od 6:00....
Naprawdę podziwiam, że ktoś myślał, że wystarczy przegub co 15 minut. To nawet jak Choćki były zamknięte, to od Rudzkiej 3 była prócz Z11 i Z41.
Nie muszę chyba pisać, jakie inwektywy szły (przynajmniej w tym kursie, którym jechała moja znajoma).
Widać niektórych przerasta przewidzenie skutków takich jakże mądrych pomysłów. Pomyśleli pewnie że przecież jest niezwykle często kursująca 50 i wielkie 68 to nie ma co częściej puszczać autobusu
Kiedy przywrócą 5 na Kurczaki?
-
- Megagaduła
Wtedy, kiedy 1 na Dworzec Chojny.
Cześć, chciałbym zaprosić Was do sprawdzenia appki do lokalizowania pojazdów komunikacji miejskiej Czynaczas.pl, do której dodałem na razie trochę "ukrytą" Łódź, jeszcze trochę testuję. Trzeba znać link lub oddalić mapę do widoku Polski i wybrać stamtąd Łódź.
https://czynaczas.pl/lodz
https://czynaczas.pl/lodz
Co od 1 lub 2 września się zmieni?
No właśnie podobno marne są szanse na 1 do Chojen - pętla jest w agonalnym stanie. Prędzej 1 pomknie na Dąbrowę, albo zrobią rozjazd przy Rondzie Broniewskiego.
5 na pewno wróci do 1 stycznia 2025.
5 na pewno wróci do 1 stycznia 2025.
-
- Megagaduła
Link nie działa, a poza tym gdyby faktycznie otwierali Chocianowice, nagłówki by już trąbiły o powrotach 4, 7, 17... Niestety nic takiego nie ma. Chyba że wszystko stanie się w październiku, w ramach akcji "powrót studentów"?
Ktoś się chyba pospieszył. A i na stronie MPK nic nie ma.
Jedynie został niewielki ślad w Google z tego linku, który mówi, że...
edit: ogarnąłem!
Jedynie został niewielki ślad w Google z tego linku, który mówi, że...
Chyba że ktoś jest w stanie otworzyć stronę tak jak zapamiętało ją Google? Bo mi coś nie idzie, chyba że usunęli tę opcję.kursy wyjazdowe i zjazdowe linii 41 z/do zajezdni realizowane będą do/z zajezdni Chocianowice, zamiast do/z zajezdni Telefoniczna. W związku z ...
edit: ogarnąłem!
Co pojedzie od przyszłej soboty na Kurczaki ? Wg Łódź.pl 6,15,16. Co z 3 i 19? Trójkę mogą na siłę skierować Rydza Śmigłego- Przybyszewskiego na Augustów.
Wychodziło by,że 19 na stałe do Górniaka ,a 57 wydłużone do CZMP ,jest nawet praktyczniejsze.
16 może jednak wyprostują jednak przez Pabianicka Rzgowska do powrotu 5.
Wychodziło by,że 19 na stałe do Górniaka ,a 57 wydłużone do CZMP ,jest nawet praktyczniejsze.
16 może jednak wyprostują jednak przez Pabianicka Rzgowska do powrotu 5.
-
- Sympatyk forum
Już chyba wiadomo dlaczego tramwaje nie wrócą jeszcze do zaj. Chocianowie i dlaczego linia 3 nie wraca na Kurczaki: https://lodz.pl/artykul/remont-torowisk ... oly-63793/
I oczywiście nie można było tego zrobić wcześniej jak tramwaje i tak nie jeździły Pabianicką? Gdzieś tam na wiosnę.
Ale i tak nic nie wiadomo czy skrócą 57 i czy utrzymają 19 na Górniaku do października.
Zna ktoś przybliżony termin remontu Rzgowskiej w 2025r. Lipiec?
Którego odcinka? Tego już zaprojektowanego czy projektującego się? Zresztą... Obu nie można być pewnym w łódzkich warunkach. Obecnie zmieniono dla odcinka od posesji nr 40 do posesji nr 82 termin otwarcia ofert z 16.09 na 26.09. Obu naraz pewnie nikt nie będzie realizował, a obecny odcinek ma być gotowy w 24 miesiące od daty zawarcia umowy, co oznacza że roboty będą się toczyły w pełnych latach 2025-2026.
Pytanie na jakim w ogóle etapie jest projektowanie odcinka do Kurczaków...
Pytanie na jakim w ogóle etapie jest projektowanie odcinka do Kurczaków...
Miasto ogłosza powrót 7 i 17. I pewnie do Bożego Narodzenia nawet 3,4 i 5. Powroty zamieszają na Rzgowskiej. Może ktoś wpadnie na zamianę dojazdu do Górniaka 6 z 19. Można też przekierować 3 na Helenówek i 5 na Rondo Powst.1863r by przyoszczędzić na 7.
3 wróci na AUGUSTÓW
4 DĄBROWA- DWORZEC ŁÓDŹ FABRYCZNA lub HELENÓWEK
5 przez Przybyszewskiego- Górniak- Rzgowska na Kurczaki
3 wróci na AUGUSTÓW
4 DĄBROWA- DWORZEC ŁÓDŹ FABRYCZNA lub HELENÓWEK
5 przez Przybyszewskiego- Górniak- Rzgowska na Kurczaki
-
- Megagaduła
Dla mnie powrót 7 to bomba. Dostanę się szybciej z Zarzewa na Julianów. W sumie to fajnie byłoby, gdyby 7 została zawsze na tej trasie. Ale pewnie to nierealne. Z drugiej strony, gdyby 3 miała kiedyś wrócić na Augustów, to 7 faktycznie, żeby się nie dublować, może jeździć na stałe przez W-Z i Ś-R.
Co do 4 - miło byłoby widzieć ją przynajmniej na przełomie listopada i grudnia, bo skończy się łódzki rower na przynajmniej 3 miesiące, a niestety kończąc pewne zajęcia o 13:30 mogę mieć dwie soboty kłopot z dostaniem się na Fabryczną na pociąg o 13:59 (następny jest 15:34).
Ciekawe jakie korki stworzy dodatkowa linia do skrętu w Kościuszki a potem w Legionów. Przecież sygnalizacja w tym mieście jest nie do ogarnięcia.
Zlikwidować linie skrętne i zostanie 11