Dzisiaj po 5 rano miało miejsce wykolejenie składu 1913+1923 na Śmigłego Rydza x Piłsudskiego podczas skrętu... na łuku S-E. Ktoś ma jakiś pomysł jaka mogła być przyczyna, że ten wagon w ogóle się tam znalazł? Po pierwsze ten łuk przez 6 lat jego istnienia nie był eksploatowany praktycznie w ogóle (osobiście nigdy mi się nie zdarzyło zobaczyć tam tramwaju, przemilczę już sens jego wykonania), po drugie - jeszcze we wtorek torowisko tuż za zwrotnicą na ŚR i przed wjazdem na Piłsudskiego było całkowicie zasypane, a po ostatnich mrozach pewnie również zalodzone, a po trzecie po remoncie ŚR nawet nie ma sygnalizacji dla tej relacji skrętnej, a te które istnieją dla MPK na PAT na Śmigłego-Rydza (w lewo i na wprost) są kolizyjne z samochodami, więc nawet nie mam pomysłu na jakiej fazie mógł tam wjechać.
Kierowanie: 8AB początkowo przez Piotrkowską i Przybyszewskiego na Zarzew, następnie ktoś ogarnął, że teraz można już kierować je przez Śmigłego-Rydza nie omijając przy tym bezsensownie pięciu przystanków na WZ, 10AB podzielone na odcinki Olechów-Widzew Stadion i Retkinia-Radiostacja, 9 podzielone na Olechów-Widzew Stadion i Helenówek-Kopcińskiego/Piłsudskiego, a dalej Piłsudskiego, Kilińskiego, Rodziny Poznańskich, Węglową, Tramwajową.
EDIT: Natrafiłem na artykuł. Jak się można było domyślić - błąd motorniczego.I szczerze mówiąc teraz można się sprzeczać czyja to wina, a raczej czy wyłącznie jednej osoby... Wiadomo, to motorniczy pomylił trasę, ale gdyby mimo wszystko torowisko było choćby prowizorycznie odśnieżone, to zapewne do wykolejenia by nie doszło, a tramwaj mógłby po prostu zawrócić przy stadionie.
Obstawiam wobec tego, że tramwaj przejechał na fazie dla skrętu w lewo (a więc razem z samochodami skręcającymi z północy na wschód, dobrze, że o tej porze był jeszcze mały ruch, bo inaczej na wykolejeniu by się nie skończyło...), pozostaje zagadką w jaki sposób tak została ustawiona zwrotnica.
https://lodz.wyborcza.pl/lodz/7,35136,2 ... alkow.html