Awarie tramwajów
Re: Awarie tramwajów
Na Placu Wolności od ok. 8:30 stoi jakiś skład z uszkodzonym pantografem:
1859 ściągany przez 1908+1909 na Kościuszki - Mickiewicza
Wow, czyli nie wszystkie Eliny poszły na szrot.
Dzisiaj rano około 8.00 Duwag M8CN na dwójce (numerów nie pamiętam) spowodował zatrzymanie na Limanowskiego przy Puławskiego. Przyczną zatrzymania było to że z tyłu wagonu było czuć palący się plastik, z tego co się dowiedziałem zapaliły się hamulce
Na Aleksandrowskiej stanął 2998.
Co do wykolejenia na Kilinka/Przybysza, podobno GT8N.
Co do wykolejenia na Kilinka/Przybysza, podobno GT8N.
Ostatnio zmieniony wt 00:09, 17 wrz 2019 przez SoPelek, łącznie zmieniany 1 raz.
Może to nie awaria, ale 2631+2632 nadaje się do pilnego i natychmiastowego toczenia kół Wieczorem huk był słyszalny w promieniu kilkuset metrów.
Warto dodać, że w trakcie zaniku napięcia na Piotrkowskiej przy Żwirki około godziny 14:30 miało miejsce wykolejenie na Przybyszewskiego x Kilińskiego w stronę ŚR - pewnie tradycyjnie coś wyleciało zaraz za zwrotnicą skręcając z Kilińskiego w Przybyszewskiego (takie były objazdy dla 2, 7 i 14)
Warto dodać, że w trakcie zaniku napięcia na Piotrkowskiej przy Żwirki około godziny 14:30 miało miejsce wykolejenie na Przybyszewskiego x Kilińskiego w stronę ŚR - pewnie tradycyjnie coś wyleciało zaraz za zwrotnicą skręcając z Kilińskiego w Przybyszewskiego (takie były objazdy dla 2, 7 i 14)
Takie rzeczy warto zgłaszać do MPK mailowo. Zawsze szansa, że naprawią.
EL00000 wrzuciło zdjęcie - to był GT8Nigor pisze:Warto dodać, że w trakcie zaniku napięcia na Piotrkowskiej przy Żwirki około godziny 14:30 miało miejsce wykolejenie na Przybyszewskiego x Kilińskiego w stronę ŚR - pewnie tradycyjnie coś wyleciało zaraz za zwrotnicą skręcając z Kilińskiego w Przybyszewskiego (takie były objazdy dla 2, 7 i 14)
No tak, zapomniałem sprawdzić ich profilu...nowy1212 pisze: EL00000 wrzuciło zdjęcie - to był GT8N
Swoją drogą, to scenariusz na tej zwrotnicy zawsze jest ten sam - zaraz po jej przejechaniu wylatuje drugi wózek GT8 albo M8CN.
Co do 2631+2632 dzisiaj nie ma go na mieście.
Dzisiaj w drugim wagonie w 2325+2326 padła przetwornica, ładnie dymił na Przybyszewskiego przed placem Reymonta.
1867 na 3 stanął na splocie na Warszawskiej z powodu nieznanej awarii.
Re: Kolizje autobusów
1861 w asyście pogotowia ratunkowego zjeżdża Kościuszki do Telefonicznej.
1003+1004 zjazd awaryjny z pętli Dw. Łódź Chojny.
Któraś z Pesy 2015' jest holowana przez bulwę po porannym zatrzymaniu. Skrzyżowanie Marszałków 7:42.
1855 (chyba z 11/1) zjeżdża awaryjnie Zgierską do ET-1.
Bohumiak (19**) pomalowany już w barwy zakładowe, stoi na awaryjnych przed placem Reymonta w stronę centrum. Za nim sznureczek tramwajów.
A w maju
Zwykłem jeździć, szanowni panowie,
Na przedniej platformie tramwaju!
(...)
Wesoło w czubie i w piętach,
A najweselej na skrętach!
(...)
-
- Megagaduła
To chyba 1953, widziałem go na 11B w stronę Ikei (Pabianicka/3 Maja) około 8:15. Ten sam pewnie wracał do Helenówka i zrobił wtedy zatrzymanie.
-
- Stały bywalec
Pesa 1851 (widoczna w systemie) holuje w tej chwili jakiegoś NF6D na Zgierskiej.
Citek 1205 o 22.30 znajdował się przy Białym Kościele na Rzgowskiej z napisem "Awaria".
A w maju
(...)
(...)
Info z drugiej ręki. 1005+1006 (linia nieznana, ale jeździ przez Narutowicza/Kopcińskiego), awaria rozrusznika, hamulca. Zjazd awaryjny na Telefoniczną.
A w maju
(...)
(...)