Wykolejenia
Nie, tylko 805- Jak jechały citki niestety nie wiem.. (Nie było powiedziane, było tylko zaznaczone że 805 skręcają w Śmigłego Rydza)
Ostatnio zmieniony ndz 07:28, 07 lut 2106 przez Michplo, łącznie zmieniany 1 raz.
Co do wykolejenia - najwyraźniej deska przegniła...
http://www.gtlodz.eu/img3908.htm
-
- Bywalec
- Kontakt:
Około 17:00 wagon 1011 składu 1012+1011 postanowił, że chce jechać w innym kierunku, i trochę narobił bałaganu. Drugi wagon składu linii 3 skręcając w prawo z Przybyszewskiego w Kilińskiego wypadł z toru drugim wózkiem i obrócił się poprzek toru.
W tej chwili (18:00) wagon stoi już na torze, ale jeszcze nie ruszył.
Jakość fatalna - kiepska przedpotopowa komórka - mam nadzieję że akceptowalna na forum - do galerii nawet nie próbuję

Dopisane 18:20 - jak widać pierwszy wagon składu pojechał do przodu, za zwrotnicę - w tej chwili technicy i NR zastanawiają się - chyba nie da się wycofać przez rozjazd, żeby zczepić wagony...
18:31 - koniec zatrzymania. Wagony połączono (zwrotkę przestawiono przy pomocy długiego drąga i pięciu chłopa), i skład oddalił się powolutku w siną dal, na północ...

Na ostatnim zdjęciu radiowóz stoi w miejscu, gdzie przejeżdżał drugi wózek wagonu 1011.
Straty - wybita szyba, przekręcone wózki (drugi wózek wymagał wycinania), pogięte blachy. Strat w ludziach - prawdopodobnie brak. Strat w infrastrukturze - raczej też brak - właśnie po łuku przejechał inny skład linii 3.
Wyszła mi jedyna na forum relacja na żywo z wykolejenia
W tej chwili (18:00) wagon stoi już na torze, ale jeszcze nie ruszył.
Jakość fatalna - kiepska przedpotopowa komórka - mam nadzieję że akceptowalna na forum - do galerii nawet nie próbuję

Dopisane 18:20 - jak widać pierwszy wagon składu pojechał do przodu, za zwrotnicę - w tej chwili technicy i NR zastanawiają się - chyba nie da się wycofać przez rozjazd, żeby zczepić wagony...
18:31 - koniec zatrzymania. Wagony połączono (zwrotkę przestawiono przy pomocy długiego drąga i pięciu chłopa), i skład oddalił się powolutku w siną dal, na północ...

Na ostatnim zdjęciu radiowóz stoi w miejscu, gdzie przejeżdżał drugi wózek wagonu 1011.
Straty - wybita szyba, przekręcone wózki (drugi wózek wymagał wycinania), pogięte blachy. Strat w ludziach - prawdopodobnie brak. Strat w infrastrukturze - raczej też brak - właśnie po łuku przejechał inny skład linii 3.
Wyszła mi jedyna na forum relacja na żywo z wykolejenia

Ostatnio zmieniony ndz 07:28, 07 lut 2106 przez Jakub Dombrowski, łącznie zmieniany 6 razy.
-
- Bywalec
- Kontakt:
-
- Stały bywalec
Tomasz.bu pisze:Co do wykolejenia - najwyraźniej deska przegniła...
Cóż. Okazuje się, że to nie był żart. Wagon wyleciał dokładnie w tym miejscu, w którym zainstalowana była deska...