Najnowszy post

Rozmowy nt. Łódzkiego Forum Komunikacyjnego
px33
Weteran
Posty: 5465
Rejestracja: śr 19:20, 07 mar 2007

Post autor: px33 »

@ukalo: Naprawdę trudno mi znaleźć jakiekolwiek porównanie (poza czasem odpalania, ale to różnica około sekundy), w którym msie by wygrało. Dajmy na to takie sprawy jak interfejs, zgodność ze standardami, szybkość (która i tak będzie w wersji 3 dużo wyższa). Osobiście używam wersji nightly - nie dość, że działa to jeszcze działa dobrze (lepiej jak 2.0.0.x).
I męczeniem się jest IMO używanie msie - bez adblocka i gestów myszy (a w porównaniu z wcześniejszą wersją jeszcze bez kart i paska wyszukiwania) i kilku drobnostek ja surfować nie umiem.
Marcin
Gaduła
Posty: 1791
Rejestracja: pn 20:10, 11 lip 2005

Post autor: Marcin »

o3r pisze:Wykorzystam ten wątek do opisania małego problemu. Również dotyczy on postów.
Kilka razy próbowałem dziś wpisać w obserwacjach liniowych ikarusów zauważony przeze mnie pojazd. Za każdym razem, a prób było kilka, pojawia się komunikat, że wypowiedź jest powtórzona i za żadne skarby nie chce się dodać. Co to za happening? Obrazek

Wydaje mi się, że nie można dodać 2 razy postu o identycznej treści. A w obserwacjach liniowych łatwo o to. Trzeba dostawić kropkę czy coś, i już powinno być dobrze.
Awatar użytkownika
prof_klos
Megagaduła
Posty: 3397
Rejestracja: czw 23:10, 21 gru 2006
Lokalizacja: Pabianice | Piaski

Post autor: prof_klos »

Test, czy powyższe stwierdzenie jest autentyczne.
Wszystko co dobre skończyło się w 2008 roku...
Awatar użytkownika
prof_klos
Megagaduła
Posty: 3397
Rejestracja: czw 23:10, 21 gru 2006
Lokalizacja: Pabianice | Piaski

Post autor: prof_klos »

[Wypowiedź powtórzona]

Tak więc, wszystko jasne.
Nie można pisać dwu identycznych postów.
Wszystko co dobre skończyło się w 2008 roku...
ukalo
Fan forum
Posty: 4040
Rejestracja: pt 12:36, 25 lis 2005

Post autor: ukalo »

px33: i właśnie z tych powodów - dla mnie najważniejsze jest sprawdzanie pisowni (kiedyś nie popełniałem błędów, niestety jak każdy wzrokowiec teraz miewam problemy przez "opatrzenie" się na tfurczość internetową) i adblock - wolę FF. Natomiast IE7 chociażby ładniej renderuje strony.
px33
Weteran
Posty: 5465
Rejestracja: śr 19:20, 07 mar 2007

Post autor: px33 »

Natomiast IE7 chociażby ładniej renderuje strony.
Mnie oczy od tego wygładzania (bo chyba o to chodzi, raczej nie o zgodność ze standardami) bolą, więc to jest sprawa względna. W dodatku w przypadku Windows aby włączyć antyaliasing w całym systemie można przełączyć opcję w ustawieniach ekranu ( http://tinyurl.com/2am22o )

I nie za skrupulatne to sprawdzanie jest skoro sprawdza wątek od początku?
Ostatnio zmieniony ndz 07:28, 07 lut 2106 przez px33, łącznie zmieniany 1 raz.
ukalo
Fan forum
Posty: 4040
Rejestracja: pt 12:36, 25 lis 2005

Post autor: ukalo »

Mam cleartype dla całego systemu, nadal jest różnica.
mig
Moderator
Posty: 3623
Rejestracja: czw 13:56, 19 paź 2006
Lokalizacja: Łódź Widzew
Kontakt:

Post autor: mig »

o3r pisze:Kilka razy próbowałem dziś wpisać w obserwacjach liniowych ikarusów zauważony przeze mnie pojazd. Za każdym razem, a prób było kilka, pojawia się komunikat, że wypowiedź jest powtórzona i za żadne skarby nie chce się dodać. Co to za happening? Obrazek
Wystarczy, że dasz parę spacji i po problemie :)
o3r
Fan forum
Posty: 3605
Rejestracja: ndz 22:12, 01 lip 2007
Lokalizacja: Łódź Śródmieście

Post autor: o3r »

Ale ta sama treść tyczy się całego wątku?
A już po północy napisałem, że wczoraj (data) i wóz i pojawiło się to samo. Dopiero teraz zaczęło działać poprawnie.
Ventlan
Gaduła
Posty: 1183
Rejestracja: pn 18:55, 15 maja 2006
Lokalizacja: Łódź i okolice

Post autor: Ventlan »

Wracając do właściwego tematu wątka, to się naprawiło Obrazek (przynajmniej u mnie)
Ostatnio zmieniony ndz 07:28, 07 lut 2106 przez Ventlan, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Mat
Megagaduła
Posty: 2234
Rejestracja: śr 15:18, 20 sie 2014
Lokalizacja: Łódź - MOJE miasto

Post autor: Mat »

Probując dodać nowy wpis w ciekawostkach taborowych pod swoim poprzednim postem, wyskakuje mi, że nie mogę tego zrobić, gdyż administrator ograniczył tą możliwość. Fajnie zgoda, tylko jeśli chodzi o tematy z dyskusją, a nie wypisówki. Jest to uciążliwe, bo albo trzeba tylko edytować poprzedni post i wtedy nikt tego nie zauważy na stronie głównej, albo bawić się w kasowanie tamtego postu i dodanie tamtego wypisu i nowego na nowym poście.
To samo gdy się w jakimś temacie długo nie pisało, a mój post jest ostatni, nie mogę nic nowego na nowy temat napisać. Trochę bez sensu w takiej sytuacji.
Da się coś z tym zrobić?
Ostatnio zmieniony ndz 07:28, 07 lut 2106 przez Mat, łącznie zmieniany 1 raz.
Mateusz

EA-1 8-)
pawlak
Gaduła
Posty: 1041
Rejestracja: śr 19:38, 14 sty 2009

Post autor: pawlak »

Dziś miałem tą samą sytuację co Mat w wątku "Nowe linie". Także mój post był ostatni i nie mogłem dodać nowego.
Kuba
Administrator
Posty: 3552
Rejestracja: pn 20:49, 24 lip 2006
Lokalizacja: Łódź Widzew
Kontakt:

Post autor: Kuba »

Ok, poprawione ustawienia.
Obrazek
---
"Mleko ma najszybszy transport"
Kpc21
Weteran
Posty: 6934
Rejestracja: śr 19:26, 16 lip 2008
Kontakt:

Re: Najnowszy post

Post autor: Kpc21 »

Coś się popsuło z wątkiem "Kolej w regionie łódzkim" w dziale kolejowym.

Świeci się na czerwono, że są w nim nowe posty (to samo zresztą jest z całym działem), ale gdy klikam w przycisk przejścia do nowego postu, wyrzuca mnie na pierwszą stronę wątku. Gdy przechodzę na ostatnią - nic nowego tam nie ma.

Tak jakby ktoś dodał nowy post i zaraz go usunął, a system jakoś nie do końca to usunięcie zarejestrował.
PcForum.eu - Bo IT to nasza pasja!
format c: - najlepszy sposób na wszelkie problemy z Windowsem...
Bykom Stop (i ImageShackowi też)
pawlak
Gaduła
Posty: 1041
Rejestracja: śr 19:38, 14 sty 2009

Re: Najnowszy post

Post autor: pawlak »

^^ Przyznaję się, że tak było - wrzuciłem niechcący obserwacje liniowe do 'kolei' i zaraz usunąłem.
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 1983
Rejestracja: sob 15:31, 10 lis 2007
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Najnowszy post

Post autor: Karol »

Dokonałem synchronizacji tego działu. Problem zniknął.
Obrazek
Kpc21
Weteran
Posty: 6934
Rejestracja: śr 19:26, 16 lip 2008
Kontakt:

Re: Najnowszy post

Post autor: Kpc21 »

Zgadza się, teraz jest OK.

Ja bym wiedział co zrobić jako użytkownik - prawdopodobnie wystarczyłoby oznaczyć cały dział jako przeczytany - ale nie każdy by na to wpadł. Tak więc dobrze, że zostało to zrobione.
PcForum.eu - Bo IT to nasza pasja!
format c: - najlepszy sposób na wszelkie problemy z Windowsem...
Bykom Stop (i ImageShackowi też)
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 1983
Rejestracja: sob 15:31, 10 lis 2007
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Najnowszy post

Post autor: Karol »

Nie wystarczyłoby - ostatni post prowadziłby donikąd. Dlatego synchronizacja była konieczna, aby pobrać najświeższy post dla widoku strony głównej i widoku tematów w dziale.
Obrazek
ODPOWIEDZ